Over Ignius - trainingsresultaten door coaching en verandering van gedrag
16444
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16444,bridge-core-2.2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Welke successen staan er op jouw agenda?

 

Waanzinnig om de resultaten van onze samenwerking bij mijn klanten te ervaren. Wat we daarvoor gedaan hebben én wat we samen nog allemaal voor elkaar kunnen betekenen… Het verveelt nooit en geeft continu energie.

 

Een investering moet natuurlijk rendement opleveren. In het geval van een training of coaching is dat een blijvende verandering in het gedrag van de deelnemers. Is het gedrag op de werkvloer veranderd? Heeft de training merkbaar effect op de bedrijfsdoelstellingen? Dat is waar we het uiteindelijk voor doen.

 

In mijn visie staat leren door doen en ervaren centraal. Theorie is belangrijk maar staat altijd in dienst van de praktijk. We gebruiken beproefde modellen maar we zijn geen “modellenbureau”. Daarom pak ik veranderingen ook net even anders aan. Begeleiding van verandering en wendbaarheid blijft altijd mensgericht, praktisch en gericht op de bedoeling.

 

Met een ruime selectie aan professionele en praktijkgerichte trainingen verleggen deelnemers hun grenzen op het gebied van kennis, houding en vaardigheden. Maar onze samenwerking zet deelnemers ook aan tot het nemen van meer verantwoordelijkheid en eigenaarschap. Daarnaast heeft het mentale aspect een belangrijke plek bij verdere professionalisering en wendbaarheid. Ik help deelnemers stap-voor-stap hun talenten te ontwikkelen, hun mogelijkheden te ontdekken, kennis uit te diepen en nieuwe inspiratie op te doen. Voor hun werk, hun maatschappelijke functies maar ook voor hun persoonlijke ontplooiing.

 

En maar al te vaak voor alledrie.

Schermafbeelding 2020-08-09 om 07.58.59

Ontwikkeling van mensen moet aantoonbaar zijn

 

Ik stimuleer mensen om duidelijke en ambitieuze doelen te stellen. Daarbij daag ik ze uit om heel concreet aan te geven waar ze nu staan en waar ze naar toe willen. Een duidelijk doel dient hierbij als een kompas tijdens ons traject.

 

Maar waarom eigenlijk?

 

Omdat de effectiviteit van het individu, van de mensen in hun onderlinge samenwerking uiteindelijk bepaalt hoe effectief en succesvol de organisaties is. Verwerven van kennis en aanleren van nieuwe vaardigheden (of afleren van oude) zijn essentiële onderdelen en een uitstekende katalysator van gedragsverandering. Maar er is meer nodig. Namelijk continu oefenen in de eigen werkomgeving en daarop reflecteren. En dat laatste is meestal wat niet gebeurt. De medewerker komt rechtstreeks vanuit de training de waan van de dag binnen gewandeld en gaat verder waar hij gebleven was. De manager wil wel verandering maar heeft geen tijd om de medewerker hier echt in te begeleiden. Alle goede bedoelingen ten spijt.

 

Werkwijze

 

Veranderingen en verbeteringen in organisaties creëren, kan ik niet alleen. Ik doe dat samen met mijn klanten en natuurlijk met de mensen die ik train en/of coach.

 

Investeren naar beter

 

De kennis en vaardigheden die je als trainer wilt overbrengen zijn nog steeds net zo belangrijk als altijd, maar er is meer winst te behalen. Het gaat erom dat mensen deze kennis en vaardigheden aantoonbaar toepassen in de praktijk.

Daar ligt natuurlijk de verantwoordelijkheid voor de trainer maar óók van de deelnemer én van de organisatie. Bij IGNIUS zien wij dit als een fantastische kans om samen met onze klanten innovatieve, inspirerende en vooral aantoonbaar effectieve trainingstrajecten te ontwikkelen. Trajecten die écht impact hebben op persoonlijke groei van mensen en op de groei van organisaties.

 

Op deze manier doen mensen niet alleen eenmalig kennis op of ontwikkelen zij vaardigheden, maar krijgen zij concrete handvatten en bagage aangereikt om zichzelf te verbazen en grenzen te verleggen. Niet alleen voor nu. Of voor het komend jaar. Maar voor de toekomst. En wij weten dat deze bagage altijd bij hen zal blijven.